Δημόσια περιουσία: Νενικήκαμεν!

Dimosia periousia
Dimosia periousia
Με πρόσφατη δικαστική απόφαση , τα οικόπεδα και οι δασικές εκτάσεις που βρίσκονται στην Ηλιούπολη και σε όμορους δήμους και που επί δεκαετίες διεκδικούνταν από τους κληρονόμους Νάστου, κατοχυρώνονται πλέον στο ελληνικό Δημόσιο.
Το Εφετείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση κατά των διεκδικητών δημόσιων και δασικών εκτάσεων, που βρίσκονται στην περιοχή από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι τις κορυφές του Υμηττού και υπολογίζονται περίπου στα 12.000 στρέμματα. Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα των δήμων Ηλιούπολης, Αλίμου και Αργυρούπολης - Ελληνικού κατά των καταπατητών της δημόσιας περιουσίας.
Παράλληλα, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο εξελίσσεται η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Σύμφωνα με αυτό, οι κληρονόμοι Νάστου παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι για 19 βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος με αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική ζημία σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου.
Οι συγκεκριμένοι "δικαιοπάροχοι" είχαν καταφερθεί δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου από το 1985, όταν μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων των περιοχών με πρωτοστάτη τον τότε δήμαρχο Ηλιούπολης Δ. Κιντή, οι εντός σχεδίου εκτάσεις που δεν είχαν πουληθεί, χαρακτηρίστικαν δημόσιες. Έκτοτε πετύχαιναν την έκδοση αποφάσεων προς όφελός τους, με διαδικασίες που προκαλούσαν τουλάχιστον, ερωτηματικά στην κοινή γνώμη.
Η δικαστική διαμάχη όμως, ξεκίνησε ουσιαστικά το 2006 όταν οι Νάστοι ζήτησαν την επιστροφή των εκτάσεων ή την αποζημίωσή τους από το Δημόσιο, που εν τω μεταξύ τις είχε παραχωρήσει στους Δήμους για κοινωφελείς δραστηριότητες.
Οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις αποκάλυψαν τον ρόλο και τις πρακτικές των κληρονόμων Νάστων και δίνουν οριστικό τέλος στις αξιώσεις τους.
 • Όχι Γρηγόρη, όχι!!! Δεν έχει τέτοια πρόθεση το ΤΑΙΠΕΔ, να τα …σώσει θέλει και να τα δώσει στο λαό για να δημιουργηθούν χώροι κοινής ωφέλειας και αναψ Όχι Γρηγόρη, όχι!!! Δεν έχει τέτοια πρόθεση το ΤΑΙΠΕΔ, να τα …σώσει θέλει και να τα δώσει στο λαό για να δημιουργηθούν χώροι κοινής ωφέλειας και αναψυχής, όπως θα κάνει και με την υπόλοιπη Δημόσια Περιουσία.
  Αν δεν το έχεις ακούσει έχουν ένα σενάριο, που το παρέλαβαν από τους προηγούμενους (κακούς) διαχειριστές του συστήματος, το σενάριο …plan B και το σενάριο αυτό προβλέπει τα εξής:
  Το ΤΑΙΠΕΔ διατηρείται (αυτό που θα το έκλειναν την πρώτη μέρα) και θα ολοκληρώσει την πώληση των εξής περιουσιακών στοιχείων:
  - Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού (Ναι!!! αυτό που οι συλλογικότητες του, πάλευαν να μην το πουλήσουν οι …κακοί), Συγκρότημα Αστέρα της Βουλιαγμένης (άλλος "αγώνας" εδώ), Λιμάνι Πειραιά, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΣΦΑ, Αεροδρόμιο Σπάτων, Έκταση Αφάντου στη Ρόδο, Έκταση Ποσείδι στη Χαλκιδική και μάλλον θα ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ.
  Τα έσοδα από την πώληση αυτών των περιουσιακών στοιχείων θα δοθούν στην αποπληρωμή του χρέους, όπως είχε διαμορφωθεί χωρίς τη νέα δανειακή σύμβαση - Μνημόνιο που θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα. Δηλαδή, όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του 2014, από τους κακούς προηγούμενους που λέγαμε πιο πάνω!!!
  Δημιουργείται ένα νέο Ταμείο με ορίζοντα 30ετίας και με την προσδοκία να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και ότι άλλο προκύψει στην πορεία και που η επιχειρηματική εκμετάλλευση μπορεί να αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο. Στο νέο Ταμείο θα περάσουν ακόμα μετοχές κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές στρατηγικής σημασίας, ακίνητα – φιλέτα κλπ Τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση, εκποίηση, εκμετάλλευση και παραχώρηση στοιχείων που θα ενταχθούν στο νέο Ταμείο θα δοθούν ουσιαστικά στην αποπληρωμή του χρέους για τη νέα Δανειακή Σύμβαση - Μνημόνιο ύψους 82 - 86 δισ. ευρώ, και ένα μέρος τους στη στήριξη της ανάκαμψης του εγχώριου κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 12ης Ιούλη: «Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων (σ.σ. μέσω του νέου Ταμείου) θα αποτελέσει μια πηγή για την πραγματοποίηση εξόφλησης του νέου δανείου του ΕΜΣ (σ.σ. η υπογράμμιση δική μας) και θα αποφέρει κατά τη διάρκεια του νέου δανείου επιδιωκόμενο συνολικό ποσό 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% κάθε εναπομείναντος ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για μείωση της αναλογίας χρέους/ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις». Στην πραγματικότητα δηλαδή, το 75% των εσόδων από το Ταμείο θα πάει για το χρέος και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το υπόλοιπο για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
  Θα μου πεις "Σιγά μην ενδιαφερθεί για τα οικοπεδάκια της Ηλιούπολης", "Σιγά μην ενδιαφερθεί το Λατσέϊκο να φτιάξει κι άλλο MALL"
  Μεγάλη απάντηση αλλά δεν γίνεται αλλιώς
    Περισσότερα ...
 • Παντα στοχος τα χρήματα , δηλαδή μάχη για τα υλικά αγαθά που ερχονται και παρέρχονται. Μαχη για πνευματικά, ηθηκά, συναισθηματικά κληρονομικά απο Παντα στοχος τα χρήματα , δηλαδή μάχη για τα υλικά αγαθά που ερχονται και παρέρχονται. Μαχη για πνευματικά, ηθηκά, συναισθηματικά κληρονομικά απο προγονους μας, δεν τους ενδιαφέρουν. Δεν τους ενδιαφέρει το σώσιμο ψυχής, η εικόνα προς τους ΄εξω, τα τι αφήσουν πίσω τους και αν θα μείνουν στην ιστορία ως προδότες  Περισσότερα ...
 • Γιωργία γιατί απορείς; Το σύστημα που ζούμε προβλέπει ακριβώς αυτό, για να έχει νόημα ύπαρξης. Ο στόχος του ίδιου του συστήματος είναι η απόκτηση όσο Γιωργία γιατί απορείς; Το σύστημα που ζούμε προβλέπει ακριβώς αυτό, για να έχει νόημα ύπαρξης. Ο στόχος του ίδιου του συστήματος είναι η απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων υλικών αγαθών, ακόμα και αν ξέρει, αυτός που θέλει να αποκτήσει περισσότερα, ότι δεν θα ζει την επόμενη μέρα.
  Άλλωστε αυτό έχει ειπωθεί με ελάχιστες λέξεις από τον Λένιν "οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν ακόμα και το σχοινί που θα τους κρεμάσουμε". Μην ξεχνάς ότι τα πάντα είναι χρήμα, είναι αριθμοί. Ακόμα και η άνεργοι γι αυτούς είναι αριθμοί και όχι άνθρωποι, ενώ θα έπρεπε να είναι το αντίθετο, όπως εύστοχα γράφει το blog της Επιτροπής Ανέργων Ηλιούπολης https://epitropianergon.wordpress.com/
  Η ανάπτυξη λοιπόν στον καπιταλισμό εκφράζεται με τη σχέση: τοποθέτηση κεφαλαίων εκμετάλλευση εργατικής δύναμης και παραγωγή εμπορευμάτων, απόσπαση κέρδους, αύξηση των τοποθετημένων κεφαλαίων ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, και ούτω καθεξής. Η εξέλιξη αυτή είναι αντικειμενική και αναπόφευκτη για το καπιταλιστικό σύστημα. Είναι ένας αναπαραγωγικός κύκλος.
  Άρα ναι, δεν έχουν ηθικούς φραγμούς, δεν υπάρχει αυτό που εσύ αποκαλείς "ψυχή", δεν τους ενδιαφέρει η "εικόνα τους", δεν νοιάζονται για υστεροφημία, αρκεί να εξυπηρετήσουν το σκοπό της ύπαρξής τους. Να διαχειριστούν, καλύτερα από τους προηγούμενους, αυτό το ίδιο το σύστημα. Να αποκομίσουν τα όποια προσωπικά οφέλη προκύψουν από αυτή τη διαχείριση, για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα και βέβαια ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    Περισσότερα ...
 • Πρέπει εμείς να καθορίζουμε το χρήμα και την ζωή μας. Δεν πρέπει να ζούμε για τα χρήματα.
 • Το χρημα είναι μέσο επιβίωσης. Οι χαρές της ζωής βρίσκονται παντού αρκεί να τα δείς. Οχι απαραίτητα σε υλικά αγαθά

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ