Θέσεις και Κριτικές

Επιστολές πολιτών και φορέων για θέματα που αφορούν την πόλη.

Καταγγελία για την καταστροφή των πανό από τη Δημοτική Αρχή

laiki sispirosiΗ Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος ως υπεύθυνος καθαριότητας έγινε κυνηγός των πανό της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ πρωί-πρωί της 28ης Οκτώβρη. Φαίνεται ότι πήρε σοβαρά τον ρόλο του και ξεκίνησε ανήμερα της μεγάλης επετείου να οργανώνει την καθαριότητα ξεκινώντας με την αποκαθήλωση και την καταστροφή των πανό του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Περισσότερα...

Δήλωση - καταγγελία για αυτά που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/10/2018

seftelis2Δήλωση - καταγγελία του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Κώστα Σεφτελή, για αυτά που διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα...

Όσοι διακοσμούν την παρακμή

papadatosΕάν είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με αριστερές  ριζοσπαστικές ιδέες, τότε σίγουρα τον ενδιαφέρουν τα καθημερινά, τα πολύπλοκα, τα παγκόσμια αλλά εξίσου και τα τοπικά, τα εγχειρήματα μετασχηματισμού τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ένα κόμμα λοιπόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά οφείλει να κάνει πολιτική μαζών δηλαδή αριστερή πολιτική  πράγμα που σήμερα, κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη και τις  αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Περισσότερα...

Δήλωση διάψευσης περί επιστροφής μου στην παράταξη Βαλασόπουλου

seftelis costasΑγαπητοί συμπολίτες,

προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις περί δήθεν επανασύνδεσης μου με την παράταξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου, δηλώνω κατηγορηματικά πως ουδέποτε μου τέθηκε σχετικό θέμα από τον ίδιο ή από συνεργάτη του.

Περισσότερα...

Λαϊκή επαγρύπνηση για την προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας γης στην Πόλη

laiki sispirosiΗ δημόσια γη στην πόλη μας, φαίνεται να γλίτωσε από την Σκύλα των Καταπατητών άλλα είναι ορατός ο κίνδυνος να  την καταπιεί η Χάρυβδη της ΕΤΑΔ και του Υπερταμείου.

Περισσότερα...

Εξαγγελία έργων πνοής για την Ηλιούπολη

dimitriouΣήμερα 10 Οκτωβρίου 2018, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλιος Βαλασόπουλος θα εξαγγείλει τα μελλοντικά μεγάλα έργα στην πόλη. Αφού παρουσιάσει τα παλιά, θα πει για τα νέα.

Περισσότερα...

Για την επιχορήγηση των επτά Ενοριών της πόλης μας για την ενίσχυση των συσσιτίων τους και τι πρότεινα.

seftelis25/!0/2018
Πόσο θέλουμε πραγματικά, να είναι διακριτοί οι ρόλοι Κράτους και Εκκλησίας;

Ένα ερώτημα που το θυμόμαστε μόνο όταν προκύπτει κάποιο θέμα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα γίνεται ότι είναι δυνατόν και από το Κράτος σε ολόκληρη τη δομή του (από το κεντρικό μέχρι  το περιφερειακό – αυτοδιοικητικό), αλλά και από την Εκκλησία, ώστε ο εναγκαλισμός τους να μην μπορεί να «σπάσει» με τίποτα.

Αφορμή για αυτό το δημοσίευμα, μου έδωσε η συζήτηση και η απόφαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 27/9/2018, να επιχορηγήσει ο Δήμος Ηλιούπολης με 52.000 ευρώ, τα Φιλόπτωχα Ταμεία των επτά Ενοριών της πόλης μας για την ενίσχυση των συσσιτίων τους.

Περισσότερα...

Χρόνια προβλήματα στην Αγία Μαρίνα

3/10/2018

pantazopoulosΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  1. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ
  2. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  3. ΛΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ -ΔΙΓΕΝΗ

Αγία Μαρίνα. Μια περιοχή πολύπαθη με κάτι χιλιάδες κατοίκους η οποία παράλληλα είναι αποκομμένη από το κέντρο της Ηλιούπολης.

Περισσότερα...

Στην Ηλιούπολη η απλή αναλογική πως θα λειτουργήσει;

εκλογεςΗ απλή αναλογική είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει το πολιτικό περιβάλλον και στην Ηλιούπολη.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, έδειξε δυσαρέσκεια για τον «Κλεισθένη» του Σκουρλέτη τονίζοντας τους κινδύνους ακυβερνησίας των δήμων, αποτέλεσμα του πολυκερματισμού του εκλογικού σώματος.
Περισσότερα...

Η διαφαινόμενη «αχρήστευση» της απλής αναλογικής στους Δήμους

εκλογεςΤο καλοκαίρι τελείωσε τα σχολεία θα ανοίξουν σε λίγες ημέρες και όλοι επιστρέφουμε στη κανονικότητα μας. Ο καθένας στη δική του «κανονικότητα»!
Μέσα σ αυτή την ατμόσφαιρα εντάσσεται και η κανονικότητα των τριών εκλογών που θα γίνουν οπωσδήποτε το 2019 κάπου εκεί στο Μάιο ως είναι προγραμματισμένες!
Ευρωεκλογές, Περιφερειακές εκλογές, Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Περισσότερα...

Τα ψεύδη του Δημαρχιακού Μεγάρου

seftelis2Στις 16/7/2018 ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, πανηγυρικά όπως το συνηθίζει, μας ενημέρωνε τι κέρδισε στη συνάντηση του με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πόλη μας και συγκεκριμένα πως εξασφάλισε να υπάρχουν:

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 141

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ