Θέσεις και Κριτικές

Επιστολές πολιτών και φορέων για θέματα που αφορούν την πόλη.

Προκλητική απόφαση της ΕΤΑΔ: Τώρα που όλοι και όλα αποκαλύπτονται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τώρα που όλοι και όλα αποκαλύπτονται, ένα στεντόρειο μαζικό λαϊκό ΟΧΙ στις προκλητικές αποφάσεις της ΕΤΑΔ, είναι η μόνη διέξοδος για την Δημόσια Γη στην Πόλη.
Στις 27 Μάρτη συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΤΑΔ ΑΕ και αποφάσισε να παραχωρήσει τις εκτάσεις στο Χαλικάκι και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο με τις εξής προκλητικές προϋποθέσεις:
 
α) Παραχώρηση κατά χρήση και για διάστημα 20 ετών.

β) Η παραχώρηση θα είναι με αντίτιμο, στην βάση, είτε της αντικειμενικής αξίας των δημόσιων οικοπέδων, είτε με το 20% των εσόδων σε τυχόν επιχειρηματική δράση και πάντα με την προσφορότερη και συμφέρουσα, για την ΕΤΑΔ ΑΕ, τιμή.

γ) Ο ΔΗΜΟΣ να αναγνωρίσει την κυριότητα της ΕΤΑΔ στις Δημόσιες εκτάσεις!!!!

Οι προκλητικές για το λαό της πόλης αποφάσεις της ΕΤΑΔ ΑΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν κατά γράμμα τις ανησυχίες που, ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ, έχουμε αναδείξει όλο αυτόν το καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο, με απανωτές ερωτήσεις στην Βουλή, με ανακοινώσεις προς το λαό και τους Φορείς της πόλης, με κινητοποιήσεις.
Έρχεται όμως η τελευταία απόφαση της ΕΤΑΔ, κραυγαλέα να καταδείξει ότι οι «διαπραγματεύσεις» που συστηματικά προώθησαν όλο αυτό το διάστημα, η Δημοτική Αρχή του κ. Βαλασόπουλου και η Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στους διαδρόμους της ΕΤΑΔ ΑΕ, εν αγνοία του λαού της πόλης, δεν ήταν απλά μια ανεύθυνη πολιτική αλλά μια επικίνδυνη πολιτική, που έδωσε αέρα στα πανιά της ηγεσίας της ΕΤΑΔ ΑΕ και της Κυβέρνηση και προκλητικά να ζητούν αναγνώριση κυριότητας στην Δημόσια Γη της Πόλης.
Η γραμμή τους «αναγνωρίζουμε το πλαίσιο δράσης της ΕΤΑΔ στην Δημόσια Γη και διαπραγματευόμαστε κάτι να πάρουμε, έστω και με αντίτιμο» και η σιωπή που συνεχίζουν ακόμη και τώρα να τηρούν γύρω από τις εξελίξεις και τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΤΑΔ ενώ γνωρίζουν, τους αποκαλύπτει πολιτικά!!!

Είναι γυμνοί πολιτικά και επικίνδυνοι!!! Τώρα κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να πάρει θέση. Από κανέναν δεν μπορεί να συγχωρεθεί καμία καθυστέρηση και κωλυσιεργία

Ένας είναι ο δρόμος. Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την εβδομάδα που έρχεται ώστε να απορρίψει τις προκλητικές αποφάσεις και αξιώσεις της ΕΤΑΔ.
Κανένα Αντίτιμο. Καμία κυριότητα σε ΕΤΑΔ και Υπερταμείο.

Τώρα κυβερνητική πράξη για την απαγκίστρωση της Δημόσιας Γης και των υποδομών της Πόλης από ΕΤΑΔ και Υπερταμείο.

Καλούμε το Λαό, την Νεολαία, τους Φορείς της Πόλης, να σηκώσουν και πάλι το ανάστημά τους. Είναι αυτοί και πάλι, μετά από 40χρονια, που πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παραδώσουν την Δημόσια Γη σε αυτούς που τους ανήκει!

Στο ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για να στεγάσει τις ανάγκες του!!!

Ανεξέλεγκτος ο ανεφοδιασμός των Σούπερ Μάρκετ στην Ηλιούπολη.

Είναι γεγονός πως οι μετακινήσεις μας με αυτοκίνητα ή με λεωφορεία, κάποιες ώρες της ημέρας είναι δύσκολες.

Οι πρωινές όμως μετακινήσεις και η διέλευση από συγκεκριμένα σημεία της πόλη μας, αποτελούν την καθημερινή μας δοκιμασία.

Βασική αιτία είναι ο ανεξέλεγκτος ανεφοδιασμός των Σούπερ Μάρκετ, αφού δεν τηρείται στοιχειωδώς κάποιο ωράριο που να λαμβάνει υπόψη την αυξημένη κίνηση στους δρόμους, ειδικά στις πρώτες πρωινές ώρες και κυρίως από τις 07:00 π.μ. μέχρι τις 10:00 π.μ.

Έτσι ο κυκλοφοριακός φόρτος και η λειτουργία της πόλης επιβαρύνονται δυσανάλογα πολύ.

Τη βασική αρμοδιότητα για το θέμα την έχει η Περιφέρεια Αττικής, αλλά το γενικό νομικό πλαίσιο που ισχύει είναι αναχρονιστικό, είναι αντικρουόμενο και εντέλει δεν εφαρμόζεται, ούτε έχει εναρμονιστεί στις νέες συνθήκες.

Με παρέμβαση μου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 31/1/2019, ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλία ώστε να ενημερωθούν τα 4 ή 5 Σούπερ Μάρκετ, να διαφοροποιήσουν το ωράριο αλλά και τον τρόπο ανεφοδιασμού τους. Έκρινε θετική την πρότασή μου και υποσχέθηκε πως θα κινηθεί άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα περιμένουμε σχετικές ανακοινώσεις.

Κώστας Γ. Σεφτελής

Στην Ηλιούπολη, πολλές Δημοτικές Παρατάξεις για τρεις πολιτικές

baltasΜε την απλή αναλογική για τις Δημοτικές εκλογές, δημιουργήθηκε η εντύπωση πως θα έχουμε πλήθος προτάσεων – παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπησή τους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτό δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται και τούτο γιατί η κατάσταση που έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιορίζει τις «δυνατότητες» σε δύο - τρεις ευκαιρίες πολιτικών προτάσεων!
Περισσότερα...

«Ζυμώσεις», στην Ηλιούπολη, εν όψει Δημοτικών εκλογών!

baltasΗ υπερψήφιση του Προϋπολογισμού στη Τρίτη ψηφοφορία ανέδειξε την διάθεση και τις δυνατότητες σύγκλισης μεταξύ Βαλασόπουλου και της «Ηλίου Πόλις ανθρώπινη πόλη» του κ. Χρήστου Κοκοτίνη.
Με μια ματιά στα πρακτικά του Δ.Σ. τα προηγούμενα χρόνια, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό καταγράφεται ως εξής:
Περισσότερα...

Δελτίο τύπου για την ψήφιση του προϋπολογισμό του Δήμου.

logoΔελτίο τύπου για την ψήφιση του προϋπολογισμό του Δήμου.

Ηλιούπολη 10.12.2018

Στις 7.12.2018 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Έγκριση προϋπολογισμού χρήσης 2019». Ενός προϋπολογισμού που είχε καταψηφιστεί στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις (25/11 και 3/12) από όλη την αντιπολίτευση.

Περισσότερα...

Τα παιδία παίζει. Καταψηφίστηκε για δεύτερη φορά ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηλιούπολης!

baltasΤον προϋπολογισμό παρουσίασε η Διοίκηση του Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ψηφίστηκε χάρις στη λευκή ψήφο της παράταξης του κ. Χρήστου Κοκοτίνη.
Ο προϋπολογισμός, για τον οποίο ακολούθησε συζήτηση αμέσως μετά, καταψηφίστηκε αφού η παράταξη του κ. Κοκοτίνη συντάχτηκε με την υπόλοιπη αντιπολίτευση!
Η κατάσταση «πήγε να διορθωθεί» με σύγκλιση νέας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.
Περισσότερα...

Brain Drain: μια ακόμα συνέπεια της κρίσης και των μνημονίων

baltasΑκούμε συχνά:
-Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό
-Φεύγουν οι νέοι της Ελλάδας στο εξωτερικό!
-Φεύγουν τα πιο δυνατά μυαλά!
-Δεν βρίσκουν δουλειά στην Ελλάδα!
-Δεν πληρώνονται καλά, τι τους μένει να κάνουν;
-Τους σπουδάζουμε, πληρώνει η Ελλάδα όλο το κόστος των σπουδών τους και πάνε έτοιμοι να δουλέψουν στο εξωτερικό!
Περισσότερα...

Καταγγελία για την καταστροφή των πανό από τη Δημοτική Αρχή

laiki sispirosiΗ Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος ως υπεύθυνος καθαριότητας έγινε κυνηγός των πανό της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ πρωί-πρωί της 28ης Οκτώβρη. Φαίνεται ότι πήρε σοβαρά τον ρόλο του και ξεκίνησε ανήμερα της μεγάλης επετείου να οργανώνει την καθαριότητα ξεκινώντας με την αποκαθήλωση και την καταστροφή των πανό του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Περισσότερα...

Δήλωση - καταγγελία για αυτά που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/10/2018

seftelis2Δήλωση - καταγγελία του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Κώστα Σεφτελή, για αυτά που διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα...

Όσοι διακοσμούν την παρακμή

papadatosΕάν είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με αριστερές  ριζοσπαστικές ιδέες, τότε σίγουρα τον ενδιαφέρουν τα καθημερινά, τα πολύπλοκα, τα παγκόσμια αλλά εξίσου και τα τοπικά, τα εγχειρήματα μετασχηματισμού τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ένα κόμμα λοιπόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά οφείλει να κάνει πολιτική μαζών δηλαδή αριστερή πολιτική  πράγμα που σήμερα, κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη και τις  αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Περισσότερα...

Δήλωση διάψευσης περί επιστροφής μου στην παράταξη Βαλασόπουλου

seftelis costasΑγαπητοί συμπολίτες,

προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις περί δήθεν επανασύνδεσης μου με την παράταξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου, δηλώνω κατηγορηματικά πως ουδέποτε μου τέθηκε σχετικό θέμα από τον ίδιο ή από συνεργάτη του.

Περισσότερα...

Λαϊκή επαγρύπνηση για την προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας γης στην Πόλη

laiki sispirosiΗ δημόσια γη στην πόλη μας, φαίνεται να γλίτωσε από την Σκύλα των Καταπατητών άλλα είναι ορατός ο κίνδυνος να  την καταπιεί η Χάρυβδη της ΕΤΑΔ και του Υπερταμείου.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 141

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ